Jadłospis

21.09 – 25.09.2020

Poniedziałek

Śniadanie:  Pieczywo mieszane/razowe (A1) 70g z masłem (A7) 5g, polędwica z indyka 50g, papryka 15g, płatki kukurydziane/kakaowe na mleku 200g herbatka lipowa 200g

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (A1,9) 200g, ryż 100g, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (A1,3) 100g, ogórek kiszony 80g, kompot 200g 

Podwieczorek: Serek homogenizowany „Danio” waniliowy (A7) 150g, mandarynka 30g, woda z cytryną 200g

Wtorek

Śniadanie: Chleb mieszany (A1) 70g, z masłem (A7) 5g, kiełbaska pieczona 50g, ketchup 10g,herbatka z cytryną 200g

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (A1,9) 200g, makaron (A1) 100g z serem białym (A7) 50g, kompot 200g

Podwieczorek: Pieczywo pszenne/wieloziarniste (A1) 50g z masłem 5g (A7), pasta kanapkowa z makreli wędzonej z jajkiem i cebulką 30g (A3,4), herbata z cytryną 200g          

Środa

Śniadanie:  Bułka kajzerka/wieloziarnista z masłem (A1,7) 70g, dżem truskawkowy 20g, kakao (A7)/herbatka malinowa 200g

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana (A7,9) 200g, ziemniaki 100g, filet z kurczaka panierowany smażony (A1,3) 100g, sałata z jogurtem 80g (A7), kompot owocowy 200g                                                                                                           

Podwieczorek: Budyń waniliowy 150g (A1,7), ciastko 30g, owoce 30g, herbatka miętowa 200g

Czwartek

Śniadanie:  Chleb pszenny/wieloziarnisty (A1) 70g z masłem (A7) 5g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, kakao (A7) 200g/herbatka rumiankowa 200g

Obiad: Rosół z makaronem (A9,1) 200g, kasza bulgur (A1) 100g, schab pieczony w sosie musztardowym (A1) 100g, surówka z czerwonej kapusty 50g, kompot 200g                                                                                                                                                

Podwieczorek: Galaretka agrestowa 150g, chrupki kukurydziane 20g, banan 30g, herbatka 200g

Piątek

Śniadanie: Chleb pszenny/żytni (A1) 70g z masłem (A7) 5g, ser żółty (A7) 25g, pomidor 10g, kakao (A7)/ herbatka 200g

Obiad: Czerwony barszcz z ziemniakami zabielany (A7,9) 200g, ziemniaki 100g, paluszki rybne z fileta mintaja z pieca 100g (A1,3,4), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 80g, lemoniada 200g

Podwieczorek: Rogal drożdżowy z masłem (A1,7) 150g, miód 10g, herbatka z owoców leśnych 200g