Jadłospis

27.07 – 31.07.2020

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) 70g z masłem (A7) 5g, kiełbaska frankfurterka 50g, pomidorek koktajlowy/ketchup 30g, herbatka owocowa 200g

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami zabielana 200g, makaron (A1) 100g z serem (A7) 50g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek:  Pieczywo tostowe 30g zapiekane z serem 15g i szynką 15g, pomidor 20g, herbatka rumiankowa 200g

Wtorek

Śniadanie: Pieczywo mieszane (A1) 70g z masłem (A7) 5g, pasta rybna 30g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną 200g  

Obiad: Czerwony barszcz z ziemniakami zabielany (A7,9) 200g, ziemniaki 100g, udko pieczone 80g, ogórek kiszony 30g, kompot 200g

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy 150g (A1,7), biszkopty 50g, borówka amerykańska  herbatka rumiankowa 200g  

Środa

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) 50g z masłem 5g (A7), polędwica sopocka 30g, kalarepa 5g, kakao (A7) / herbatka miętowa 200g

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana (A7,9) 200g, makaron spaghetti 100g,  sos bolognese z mięsem mielonym wieprzowym 80g, kompot porzeczkowy 200g                                                                                                                 

Podwieczorek: Chałka drożdżowa (A1) 35g z masłem (A7) 5g, dżem truskawkowy 20g, herbata owocowa 200g            

Czwartek

Śniadanie:  Pieczywo pszenne (A1) 50g z masłem (A7) 5g, ser żółty (A7) 30g, papryka 20g, herbata miętowa 200g

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (A7) 200g, kasza pęczak/gryczana 100g, kotlet mielony wieprzowy 80g (A1,3,7), surówka szwedzka z czerwoną cebulką i natką pietruszki 80g, kompot porzeczkowy 200g

Podwieczorek: Mus owocowy (np.: banan, maliny, truskawki) 150g, chrupki kukurydziane, herbatka z cytryną 200g                                                                                              

Piątek

Śniadanie:  Bułka pszenna/wieloziarnista (A1) 35g z masłem (A7) 5g, dżem brzoskwiniowy 20g, kawa inka (A7) 200g/herbata owocowa 200g

Obiad: Zupa krem jarzynowy 200g (A9), ziemniaki 100g, jajko sadzone 50g (A3), mizeria z jogurtem (A7) 80g,  kompot 200g

Podwieczorek: Serek homogenizowany owocowy 150g, ciastko 10g (A1,3), owoce 30g  herbatka 200g