Jadłospis

21.11---25. 11. 2022r

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) 70g z masłem (A7) 5g, schab z beczki 50g, kalarepa 30g, kasza manna na mleku 200g (A1,7), herbatka owocowa 200g

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą (A1,9)200g, makaron 100g, sos truskawkowo - jogurtowym (A1) 50g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek:  Pieczywo pszenne z masłem (A1,7) 50g, kiełbasa żywiecka ogórkiem kiszonym, papryka 30g (A4), herbatka rumiankowa 200g

Wtorek

Śniadanie: Bułka pszenna/wieloziarnista (A1) 50g z masłem 5g (A7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem 30g, kakao (A7) / herbatka miętowa 200g

Obiad: Rosół z makaronem (A1,9) 200g, kasza jęczmienna 100g, karczek pieczony w sosie pieczeniowym (A1,7) 80g, surówka z buraków z natką pietruszki (A1,7) 80g, kompot porzeczkowy 200g                                                                                                                 

Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem i miodem 150g (A1,3,7), mandarynka 30g,  herbatka z cytryną i imbirem 200g

Środa

Śniadanie: Pieczywo mieszane (A1) 70g z masłem (A7) 5g, ser żółty 50g, ogórek zielony 20g, kawa inka (A7)/herbata z cytryną 200g  

Obiad: Kapuśniak z koncentratem pomidorowym (A7,9) 200g, kasza bulgur 100g, bitka wieprzowa w sosie pieczarkowym 80g, surówka szwedzka 80g, kompot 200g

Podwieczorek:  Budyń waniliowy 150g (A7), ciastko 50g, melon 30g, herbatka rumiankowa 200g 

Czwartek

Śniadanie:  Pieczywo pszenne (A1) 50g z masłem (A7) 5g, polędwica sopocka 50g, pomidor 20g,płatki owsiane na mleku (A7), herbata miętowa 200g

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku (A7,9) 200g, ziemniaki 100g, kotlet z piersi kurczaka smażony 80g (A1,7), mizeria z jogurtem 50g (A7), kompot porzeczkowy 200g

Podwieczorek: Galaretka 150g, biszkopty 30g, owoce 30g, herbatka rumiankowa 200g                                                                                             

Piątek

Śniadanie:  Bagietka (A1) 35g z masłem (A7) 5g, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (A7) 20g, herbata owocowa 200g

Obiad: Zupa manniczka z ziemniakami 200g (A1,9), frytki z pieca 100g, filet z miruny panierowany smażony 100g (A1,3,4), surówka z kiszonej kapusty 80g,  kompot 200g

Podwieczorek: Placki z jabłkami 150g (A1,3,7), własny wyrób, herbatka owocowa 200g