Jadłospis

02.10-06.10.2023 r.

Poniedziałek

Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), polędwica drobiowa, kabanosy, ogórek

zielony, pomidor, mleko (A7) z miodem, herbata

Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami (A7), makaron spaghetti, sos bolognese, ser żółty

(A7), kompot z rabarbaru

Podwieczorek: tosty (A1) z serem żółtym (A7) i wędliną, jabłko, arbuz, herbata z melisy

Wtorek

Śniadanie: bułka orkiszowa (A1) z masłem (A7), szynka konserwowa, ogórek kiszony, sałata,

kakao (A7), herbata rumiankowa

Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami (A7), naleśniki z serem (A7) i dżemem, kompot

porzeczkowy

Podwieczorek: chleb pszenny (A1) z masłem (A7), kiełbasa swojska, banan, mleko (A7),

herbata z miętą

Środa

Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), szynka babuni, rzodkiewka, ogórek

zielony, kawa inka (A7), herbata z lipy

Obiad: zupa z białej kapusty zaprawiana koncentratem pomidorowym (A7), ziemniaki, zrazy

wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka, kompot agrestowy

Podwieczorek: bułka z budyniem (A1,7), serek waniliowy (A7), śliwka, herbata owocowa

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna (A7), bułka pszenna (A1) z masłem (A7), polędwica sopocka, sałata

lodowa, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami (A7), potrawka z kurczaka w warzywach, makaron

penne, mini marchewka i fasolka na parze, woda z cytryną

Podwieczorek: kisiel malinowy, placuszki z jabłkiem (A1,7), herbata rumiankowa

Piątek

Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor,

mleko z miodem (A7), herbata

Obiad: zupa jarzynowa z zacierką (A7), ziemniaki, ryba miruna, surówka z kiszonej kapusty,

jabłka i marchewki, woda z miętą

Podwieczorek: bułka angielka (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy niskosłodzony,

gruszka, bawarka (A7), herbata z miętą