Jadłospis

11.10-15.10.2021r.

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7) , szynka z beczki ogórek kwaszony, herbata z melisą, mleko z miodem

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku(A9), makaron spaghetti(A1), sos bolognese(A9), ser żółty(A7), kompot z rabarbaru.

Podwieczorek:  Smażone placuszki z jabłkami(A1,7,3), kakao(A7) , herbata z cytryną.

Wtorek

Śniadanie :Bułka wieloziarnista/pszenna   (A1)  z masłem  (A7), dżem truskawkowy, płatki nesqe z melkiem (A7), herbata rumiankowa.

Obiad: Rosół(A9) z makaronem (A1,3), ziemniaki, pałka z kurczaka pieczona, mizeria z jogurtem (A7), kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem(A7), polędwica miodowa, papryka, herbata żurawinowa, kakao

Środa

Śniadanie: Chleb pszenny/razowy (A1)  z masłem (A7) , kiełbasa cienka swojska , pomidor, mleko z miodem(A7), herbata owocowa.

Obiad: Zupa  czerwony barszcz z ziemniakami(A9), zabielana(A7), ryż z jabłkiem ,sos jogurtowo-cynamonowy(A7),kompot agrestowy.

Podwieczorek Tosty(A1) z serem mozzarella(A7), pomidor, szynka konserwowa, śliwka, herbata z miodem i cytryną.

Czwartek

Śniadanie: Chleb pszenny/wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), kiełbasa żywiecka, kalarepa, chrupki kukurydziane z mlekiem(A7), herbata z cytryną.

  Obiad: Zupa kapuśniak(A9) z ziemniakami i kiełbaską, schab pieczony w sosie chrzanowym(A1), kasza pęczak(A1), surówka z marchewki, por, jogurt(A7)

Podwieczorek: Kisiel malinowy, chałka drożdżowa z masłem (A1,7,3), herbata miętowa, kawa zbożowa.

Piątek

Śniadanie: Bułka pszenna/marchewkowa (A1)  z masłem (A7) z miodem, kawa zbożowa(A7), słupki marchewkowe.

 Obiad: Zupa manniczka (A9) z ziemniakami), ryba(miruna) panierowana smażona(A3), surówka szwedzka: cebulka, natka  pietruszki, kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny (A7) z mussli czekoladowym ,jabłko ,herbata z dzikiej róży.

 

18-22.10.2021

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7) , polędwica sopocka, pomidor, kakao (A7),jabłko, herbata miętowa.

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami A9, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej( papryka, ogórek, kukurydza , koper), kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  Chleb razowy/pszenny (A1) z masłem (A7),  ser żółty A7, papryka, , sok marchwiowy.

Wtorek

Śniadanie :Chleb wieloziarnisty/pszenny   (A1)  z masłem  (A7), parówki z szynki, ketchup, rzodkiewka, kawa inka (A7), herbata z cytryną i imbirem.

Obiad: Zupa biały barszcz zabielana (A7,9) z ziemniakami,  makaron(A1) z serem(A7) , kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem(A7),kiełbaska cienka swojska, ogórek kiszony suszone daktyle ,herbata miętowa ,mleko z miodem.A7[i]

Środa

Śniadanie: Pieczywo mieszane (A1)  z masłem (A7) , szynka gotowana ,ogórek zielony, kaszka kukurydziana na mleku(A7), herbata z melisą.

Obiad: Zupa  pomidorowa z zacierką A9,A1, zabielana A7 , ziemniaki,  filet z indyka panierowany, smażonyA3, kalafior na parze, kompot wiśniowy.

Podwieczorek Galaretka o smaku kiwi, rogal A1 z masłemA7  mandarynka, herbata z cytryną.

Czwartek

Śniadanie: Bułka wieloziarnista/ marchewkowa (A1) z masłem (A7 jajko na twardo A3,szczypiorek (A7) arbuz,  herbata ze skrzypu.

  Obiad: Zupa jarzynowa(A9) z ziemniakami, zabielana A7, kasza gryczana A1, gulasz, ogórek kwaszony, kompot.

Podwieczorek: TostyA1 z serem mozzarella A7, pomidor, szynka konserwowa, ogórek kiszony, papryka, herbata z melisą,

Piątek

Śniadanie: Bagietka pszenna (A1)  z masłem (A7) , dżem jagodowy, mleko z miodem (A7), herbata z cytryną.

 Obiad: Zupa krupnik(A9) z ziemniakami, ryba (miruna) paluszki rybne (A3),ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką jabłkiem, porem natką, woda z cytryną.

Podwieczorek: Rogal drożdżowy z masłem A1,3,7, serek waniliowy A7,herbata z dzikiej róży, banan.

 

[i]