Jadłospis

20.03-24.03.2023 r.

Poniedziałek

Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), polędwica sopocka, kabanosy

pomidor koktajlowy, ogórek zielony, mleko z miodem (A7; 160 ml), herbata z cytryną

Obiad: zupa zalewajka z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml), ryż

(100 g), pulpet w sosie pomidorowym (70 g), mix warzyw na parze, kompot wiśniowy

Podwieczorek: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), pasztet drobiowy, ogórek

kiszony (100 g), sałata lodowa (100 g), herbata miętowa (160 ml), kiwi

Wtorek

Śniadanie: bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), szynka wiejska, kiełki,

rzodkiewka, mix sałat (100 g), herbata z lipy, kakao (A7; 160 ml)

Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7; 250 ml), kasza

jęczmienna (100 g), bitki duszone, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot agrestowy

Podwieczorek: mus owocowy (jabłko, banan, truskawka), wafle ryżowe, biszkopty bez cukru,

herbata owocowa (160 ml)

Środa

Śniadanie: zupa mleczna – płatki nesquik (A7; 250ml), chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z

masłem (A7), cienka kiełbasa swojska, ogórek kiszony, sałata lodowa (100 g), herbata z

melisy (160 ml)

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml),

makaron z białym serem i masełkiem (A7; 100 g), kompot z rabarbaru (160 ml), jabłko

Podwieczorek: chałka drożdżowa z masłem (A1,7), serek waniliowy (A7), herbata

rumiankowa (160 ml), mandarynka

Czwartek

Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), szynka z beczki, biała rzepa,

pomidor (100 g), herbata z cytryną, kawa inka (160 ml)

Obiad: zupa krem z białych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml), kasza

bulgur (A1; 100 g), pierś z kurczaka duszona w warzywach, kompot porzeczkowy (160 ml),

ogórek kiszony

Podwieczorek: kisiel wiśniowy, bułka z kruszonką (A1,7), herbata owocowa, winogrono

Piątek

Śniadanie: bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), ser biały (A7), miód

wielokwiatowy, jabłko (100 g), herbata malinowa (160 ml)

Obiad: zupa warzywna z ryżem (A7,9; 250 ml), ziemniaki, jajko sadzone, surówka z kiszonej

kapusty, jabłka i marchewki, woda z cytryną (160 ml)

Podwieczorek: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy nisko

słodzony, pomarańcza, arbuz, herbata rumiankowa (160 ml)