20.03-24.03.2023 r.
Poniedziałek
Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), polędwica sopocka, kabanosy
pomidor koktajlowy, ogórek zielony, mleko z miodem (A7; 160 ml), herbata z cytryną
Obiad: zupa zalewajka z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml), ryż
(100 g), pulpet w sosie pomidorowym (70 g), mix warzyw na parze, kompot wiśniowy
Podwieczorek: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), pasztet drobiowy, ogórek
kiszony (100 g), sałata lodowa (100 g), herbata miętowa (160 ml), kiwi
Wtorek
Śniadanie: bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), szynka wiejska, kiełki,
rzodkiewka, mix sałat (100 g), herbata z lipy, kakao (A7; 160 ml)
Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7; 250 ml), kasza
jęczmienna (100 g), bitki duszone, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot agrestowy
Podwieczorek: mus owocowy (jabłko, banan, truskawka), wafle ryżowe, biszkopty bez cukru,
herbata owocowa (160 ml)
Środa
Śniadanie: zupa mleczna – płatki nesquik (A7; 250ml), chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z
masłem (A7), cienka kiełbasa swojska, ogórek kiszony, sałata lodowa (100 g), herbata z
melisy (160 ml)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml),
makaron z białym serem i masełkiem (A7; 100 g), kompot z rabarbaru (160 ml), jabłko
Podwieczorek: chałka drożdżowa z masłem (A1,7), serek waniliowy (A7), herbata
rumiankowa (160 ml), mandarynka
Czwartek
Śniadanie: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), szynka z beczki, biała rzepa,
pomidor (100 g), herbata z cytryną, kawa inka (160 ml)
Obiad: zupa krem z białych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym (A7,9; 250 ml), kasza
bulgur (A1; 100 g), pierś z kurczaka duszona w warzywach, kompot porzeczkowy (160 ml),
ogórek kiszony
Podwieczorek: kisiel wiśniowy, bułka z kruszonką (A1,7), herbata owocowa, winogrono
Piątek
Śniadanie: bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), ser biały (A7), miód
wielokwiatowy, jabłko (100 g), herbata malinowa (160 ml)
Obiad: zupa warzywna z ryżem (A7,9; 250 ml), ziemniaki, jajko sadzone, surówka z kiszonej
kapusty, jabłka i marchewki, woda z cytryną (160 ml)
Podwieczorek: chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy nisko
słodzony, pomarańcza, arbuz, herbata rumiankowa (160 ml)