02.10-06.10.2023 r.
Poniedziałek
Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), polędwica drobiowa, kabanosy, ogórek
zielony, pomidor, mleko (A7) z miodem, herbata
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami (A7), makaron spaghetti, sos bolognese, ser żółty
(A7), kompot z rabarbaru
Podwieczorek: tosty (A1) z serem żółtym (A7) i wędliną, jabłko, arbuz, herbata z melisy
Wtorek
Śniadanie: bułka orkiszowa (A1) z masłem (A7), szynka konserwowa, ogórek kiszony, sałata,
kakao (A7), herbata rumiankowa
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami (A7), naleśniki z serem (A7) i dżemem, kompot
porzeczkowy
Podwieczorek: chleb pszenny (A1) z masłem (A7), kiełbasa swojska, banan, mleko (A7),
herbata z miętą
Środa
Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), szynka babuni, rzodkiewka, ogórek
zielony, kawa inka (A7), herbata z lipy
Obiad: zupa z białej kapusty zaprawiana koncentratem pomidorowym (A7), ziemniaki, zrazy
wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka, kompot agrestowy
Podwieczorek: bułka z budyniem (A1,7), serek waniliowy (A7), śliwka, herbata owocowa
Czwartek
Śniadanie: zupa mleczna (A7), bułka pszenna (A1) z masłem (A7), polędwica sopocka, sałata
lodowa, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami (A7), potrawka z kurczaka w warzywach, makaron
penne, mini marchewka i fasolka na parze, woda z cytryną
Podwieczorek: kisiel malinowy, placuszki z jabłkiem (A1,7), herbata rumiankowa
Piątek
Śniadanie: chleb wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor,
mleko z miodem (A7), herbata
Obiad: zupa jarzynowa z zacierką (A7), ziemniaki, ryba miruna, surówka z kiszonej kapusty,
jabłka i marchewki, woda z miętą
Podwieczorek: bułka angielka (A1) z masłem (A7), dżem truskawkowy niskosłodzony,
gruszka, bawarka (A7), herbata z miętą