Jadłospis

22.11 – 26.11.2021

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1)  z masłem (A7) , polędwica miodowa, ogórek zielony, chrupki Cini mini(A7), herbata rumiankowa.

Obiad: Zupa  ogórkowa(A9) z ziemniakami zabielana (A7), spaghetti z makaronem w sosie bolonese (A1), kompot truskawkowy.

Podwieczorek. Tosty (A1,7,3) ser mozarella (A7),szynka konserwowa , ogórek, herbata z melisą.

Wtorek:

Śniadanie: Bułka wieloziarnista/pszenna (A1,3)  z masłem (A7) ,parówki z szynki, ketchup, pomidorki koktajlowe, kawa inka(A7), herbata ziołowa.

Obiad: Zupa manniczka z ziemniakami (A9), ryż z jabłkiem i jogurtem(A7), kompot z rabarbaru.

Podwieczorek: Kanapka z masłem(A7), szynka z beczki, ogórek kwaszony , mleko z miodem (A7), herbata miętowa, kiwi.

Środa:

Śniadanie:  Chleb wieloziarnisty/razowy(A1) z masłem(A7),jajecznica z kiełbaską i ze szczypiorkiem(A3),herbata z cytryną i  imbirem, kakao(A7).

Obiad: Zupa zalewajka(A9), makaron trzykolorowy, pierś z kurczaka na parze w sosie chińskim , surówka z kiszonej kapusty ,kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Koktajl owocowy na kefirze A7, biszkopt\ chrupki kukurydziane, herbat z miętą.

Czwartek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem(A1,7),kiełbaska cienka swojska, papryka, herbata rumiankowa, kawa zbożowa.

 Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (A7,9)zabielana, ziemniaki, karczek pieczony z sosem żurawinowym(A1),surówka z białej kapusty, koper, marchewka, jogurt(A7), kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Serek waniliowy (A7), rogal drożdżowy(A1,7,3) banan, herbata z cytryną.

Piątek:

Śniadanie: Bagietka (A1,7) z masłem, ser żółty(A3), rzodkiewka , herbata z melisą.

Obiad:  Zupa koperkowa z  ziemniakami(A9) zabielana(A7), ryba – paluszki rybne ,ziemniaki, surówka -  mix sałat, pomidorek koktajlowy, papryka kolorowa, ser feta( A7) z sosem winegret, kompot malinowy.

Podwieczorek: Bułka drożdżowa (A7,1,3) z jabłkiem ,serem, dżemem, herbata koperkowa.

 

29.11 – 03.12.2021

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb pszenny, razowy ze słonecznikiem (A1) 70g z masłem (A7) 5g, szynk z indyka 50g, zupa mleczna- kaszka kukurydziana, herbatka owocowa 200g

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (A7) 200g, makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym (A1,7) 150g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek: Tosty( A1) 150g, szynka konserwowa, ser mozzarella (A7)  ogórek, pomidor, herbatka z melisą 200g, jabłko.

Wtorek

Śniadanie: Bułka pszenna/wieloziarnista (A1,A3) 50g z masłem 5g (A7), szynka konserwowa 50g, ogórek kiszony 20g, herbatka miętowa 200g, kawa zbożowa

(A7)

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami zabielana (A1,7) 200g, ziemniaki 100g, udko pieczone 100g, surówka z białej kapusty z porem, marchewką, koperkiem i olej 50g, kompot porzeczkowy 200g                                                                                                                  

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli czekoladowym(A1,7) 150g,arbuz, herbatka z cytryną i imbirem 200g

Środa

Śniadanie: Pieczywo mieszane (A1) 70g z masłem (A7) 5g, polędwica sopocka 50g, kalarepa 20g, kakao (A7)/herbata z cytryną 200g  

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (A1,7,9) 200g, ryż 100g, pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym 100g, kalafior na parze 60g, kompot 200g

Podwieczorek: Jogurt owocowy Jogobella  150g (A7), rogal A7 A3,A1 30g, z masłem A7,winogron zielony, mleko z miodem A7 herbatka rumiankowa 200g  

Czwartek

Śniadanie:  Pieczywo pszenne (A1) 50g z masłem (A7) 5g, cienka kiełbaska 50g, papryka 30g, kasza manna na mleku 200g (A1,7), herbata miętowa 200g

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (A1,9) 200g,zobielany ( A7) kasza jęczmienna 100g, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (A1,3) 100g, ogórek kwaszony 80g, kompot porzeczkowy 200g

Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem 150g (A1,3,7), miód 20g, herbatka rumiankowa 200g, kawa inka A7.                                                                                             

Piątek

Śniadanie:  Bułka angielka (A1) 35g z masłem (A7) 5g, jajko na twardo (A3) 30g, szczypiorek 5g, kawa inka 200g/ herbata owocowa 200g

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany 200g (A9), ziemniaki 100g, filet z miruny panierowany smażony 100g (A1,3,4), surówka z kiszonej kapusty  z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki 80g,  kompot 200g

Podwieczorek:  Pieczywo pszenne z masłem ( A1,7)  50g, ser żółty,( dla alergików bez laktozy), ogórek zielony 20g, herbatka rumiankowa 200g