27.06 – 01.07.2022r.
Poniedziałek
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem (A7) , szynka z beczki, pomidor , cykoria, kasza manna na mleku(A7-mleko) herbata z melisą,
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana (A9,7) makaron spaghetti(A1),sos boloński z mięsem mielonym ,kompot z rabarbaru.
Podwieczorek: Tosty z szynką konserwową, ser mozzarella( A7), ogórek kwaszony, papryka, keczup, herbata z cytryną.
Wtorek
Śniadanie :Bułka wieloziarnista/pszenna (A1) z masłem (A7), cienka kiełbaska swojsko/ kabanos ,ogórek zielony/papryka, kawa zbożowa(A7-mleko), herbata rumiankowa.
Obiad: Zupa grochówka z makaronem świderki (A9,1),młode ziemniaki z koprem, mielone wp- indycze, mizeria z jogurtem (A7) kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) z masłem(A7), polędwica miodowa ,biała rzepa ,winogron, herbata żurawinowa.
Środa
Śniadanie: Chleb pszenny/razowy (A1) z masłem (A7) pasztet), ogórek kiszony, herbata owocowa.
Obiad: Zupa manniczka z ziemniakami(A9), frytki , ryba miruna, panierowana, smażona(A1,3), surówka z marchewki i jabłka ,woda z pomarańczą i świeżą miętą.
Podwieczorek Galaretka agrestowa , chałka drożdżowa z masłem (A7,1,3), herbata z cytryną ,
Czwartek
Śniadanie: Chleb pszenny/wieloziarnisty (A1) z masłem (A7), szynka gotowana, biała rzodkiew, , płatki cyni- mini na mleku (A7), herbata z cytryną.
Obiad: Zupa – botwinka (A9) z ziemniakami ,zabielana(A7), młode ziemniaki z koprem, udko pieczone, fasolka szparagowa z masełkiem(A7), kompot z truskawek.
Podwieczorek :Jogurt naturalny z musli czekoladowym (A1,7,), mandarynka herbata miętowa.
Piątek
Śniadanie: Bagietka pszenna (A1) z masłem (A7),pasta jajeczna (A7,3) szczyiorek, pomidor koktajlowy ,herbata z lipy.
Obiad: Zupa- krem jarzynowy z czerwoną soczewicą (A9), grzanki, makaron z białym serem i cynamonem, kompot porzeczkowy.
Podwieczorek: Mus ze świeżych owoców- ( wyrób własny), ciasteczka zbożowe, lody ,herbata z dzikiej róży.