Jadłospis

obiad

18.01 – 22.01.2021

Poniedziałek

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty/pszenny (A1) 70g z masłem (A7) 5g, polędwica  indyka 50g, papryka 30g, płatki kukurydziane na mleku 200g (A7), herbatka owocowa 200g

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą (A7,9) 200g, makaron (A1) 100g z serem białym (A7) 100g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek:  Pieczywo pszenne/razowe (A1) 50g z masłem (A7) 5g, pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem (A3,4), ogórek kiszony 20g, herbatka 200g  

Wtorek

Śniadanie: Bułka pszenna/wieloziarnista (A1) 50g z masłem 5g (A7), parówka z szynki 50g, pomidorek koktajlowy 15g, herbatka miętowa 200g

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami (A7,9) 200g, makaron spaghetti (A1) 100g, sos bolognese  (A1) 70g, ser żółty 10g (A7), kompot porzeczkowy 200g                                                                                                                 

Podwieczorek: Galaretka truskawkowa 150g, chrupki kukurydziane 30g, herbatka 200g

Środa

Śniadanie: Pieczywo mieszane (A1) 70g z masłem (A7) 5g, szynka gotowana 30g, ogórek zielony 30g, kakao (A7)/herbata z cytryną 200g  

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (A7,9) 200g, ziemniaki 100g, kotlet schabowy panierowany smażony (A1,3) 80g, surówka z marchewki z porem i jogurtem (A7) 30g, kompot 200g

Podwieczorek: Koktajl wieloowocowy z kefirem 150g (A7), ciastko 50g, herbatka rumiankowa 200g 

Czwartek

Śniadanie:  Pieczywo pszenne (A1) 50g z masłem (A7) 5g, jajecznica z szynką i  ze szczypiorkiem (A3,7) 50g, herbata miętowa 200g

Obiad: Zupa z kapustą i koncentratem pomidorowym (A1,9) 200g, kasza jęczmienna 100g, gulasz wieprzowy 100g (A1), warzywa gotowane na parze 80g, kompot porzeczkowy 200g

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy 150g, chrupki 30g, banan 30g, herbatka rumiankowa 200g                                                                                             

Piątek

Śniadanie:  Pieczywo mieszane/graham (A1) 35g z masłem (A7) 5g, ser żółty (A7) 30g, pomidor 20g, herbata owocowa 200g

Obiad: Zupa krem jarzynowy z grzankami 200g (A7,9), ziemniaki 100g, paluszki rybne z fileta mintaja z pieca 100g (A1,3,4), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 80g,  kompot 200g

Podwieczorek: Bułeczki drożdżowe z serem/jabłkiem/dżemem 100g, herbatka owocowa 200g